Speksteenkrijt (12)

Speksteenkrijt (12)
Speksteenkrijt (12)
Speksteenkrijt 100x10x10mm. Krijt waarvan markering bij zeer hoge temperatuur zichtbaar blijft.

Artikelnummer

91050

€ 2,95 *
Prijs per Doosje (12stuks)
Aantal: 
Bestellen
 
Speksteenkrijt 100x10x10mm. Krijt waarvan markering bij zeer hoge temperatuur zichtbaar blijft ook door lasbril/glas. Tot 2000°C graden.Doosje met 12 stuks

Speksteenkrijt is een stollingsgesteente krijt dat onder enorm hoge temperatuur en gigantische druk in de aardkorst is gevormd.
Speksteenkrijt wordt  ook wel zeepsteen of soapstone genoemd. De naam zeepsteenkrijt is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte(bestandsdeel van zeep) aanvoelt als een glad stukje zeep. De andere bestandsdelen zijn magnesiet en chloriet. Het is een duurzaam materiaal. Door de aanwezigheid van magnesiet heeft dit stollingsgesteente zeer goede thermische eigenschappen. Chloriet daarentegen geeft het de structuur en kleurnuances.

Speksteen wordt ook gebruikt in de chemische industrie waar het wordt vermalen en vermengd met andere stoffen; het zit onder meer in isolatiemateriaal dat in de bouw wordt gebruikt. In de geneesmiddelenindustrie worden er medicinale middelen aan toegevoegd en kennen we het als baby- of talkpoeder.
Speksteen bestaat uit verschillende lagen die je heel goed kunt zien als je een stuk speksteen natmaakt. Doordat het uit verschillende lagen bestaat is het ook kwetsbaar. Als je een stuk steen zachtjes tegen een muur tikt en het klinkt helder, dan heb je een mooi stevig stuk te pakken.

 
Lyra 797 merkkrijt

Lyra 797 merkkrijt