Speksteenkrijt dun (144)

speksteenkrijt dun
Speksteenkrijt dun (144)
Speksteenkrijt 127x13x5 mm. Doos 144 stuks. Krijt waarvan markering bij zeer hoge temperatuur zichtbaar blijft.

Artikelnummer

91060

€ 27,60 *
Prijs per Doos
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Speksteenkrijt 127x13x5mm voor speksteenkrijthouder. Doos met 144 stuks. Krijt waarvan markering bij zeer hoge temperatuur zichtbaar blijft ook door lasbril/glas. Tot 2000 graden.

Speksteenkrijt is een stollingsgesteente krijt dat onder enorm hoge temperatuur en gigantische druk in de aardkorst is gevormd.
Speksteenkrijt wordt  ook wel zeepsteen of soapstone genoemd. De naam zeepsteenkrijt is ontstaan doordat de steen door het hoge talkgehalte(bestandsdeel van zeep) aanvoelt als een glad stukje zeep. De andere bestandsdelen zijn magnesiet en chloriet. Het is een duurzaam materiaal. Door de aanwezigheid van magnesiet heeft dit stollingsgesteente zeer goede thermische eigenschappen. Chloriet daarentegen geeft het de structuur en kleurnuances.

Speksteen wordt ook gebruikt in de chemische industrie waar het wordt vermalen en vermengd met andere stoffen; het zit onder meer in isolatiemateriaal dat in de bouw wordt gebruikt. In de geneesmiddelenindustrie worden er medicinale middelen aan toegevoegd en kennen we het als baby- of talkpoeder.
Speksteen bestaat uit verschillende lagen die je heel goed kunt zien als je een stuk speksteen natmaakt. Doordat het uit verschillende lagen bestaat is het ook kwetsbaar. Als je een stuk steen zachtjes tegen een muur tikt en het klinkt helder, dan heb je een mooi stevig stuk te pakken.


 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Lyra 797 merkkrijt

Lyra 797 merkkrijt